© Powered by SiteSpirit

 
logo.png

Fimo Boeken

Met het openen van het winkeltje van Crea Line kwamen er steeds meer hobbyisten over de vloer die mijn werk konden bekijken. Steeds vaker kwam dan ook de vraag waarom ik geen boekje ging maken met mijn kleiwerkstukjes er in.
Mijn man Kees heeft toen een uitgeverij van hobbyboeken, benaderd. Het ging natuurlijk niet op stel en sprong, maar toen de uitgever eenmaal mijn werkjes had gezien, wilde ze wel met me verder onderhandelen. En zo kwam in het najaar van 1996 mijn eerste boekje uit, "Ik hou van Holland in Fimo".
Ik had de smaak te pakken en kon de uitgever ervan overtuigen dat een boek met een huis erin, helemaal gemaakt van klei helemaal te gek zou zijn. Dus in 1997 verscheen het boek "Eveline's Fimohuis".
Er kwam in die tijd nieuwe Fimoklei op de markt, die transparant is na het bakken. Ik heb daar een Doe boekje over gemaakt, "Lumineus Fimo", dat was in 1998.
Ondertussen kwam er bij de uitgeverij vraag naar een boek over Winnie de Poeh. Omdat mijn uitgever toch al in onderhandeling was met The Disney Company in Brussel  moedigde ze me aan om eens wat voorbeelden te maken van Winnie en zijn vriendjes. Na heel lang wachten en veel onderhandelen was Disney tevreden over mijn gemaakte voorbeelden en kwam er in 2001 een boek op de markt waar ik echt heel trots op ben, "Boetseer Winnie de Poeh met Fimo".
Het was zo'n succes dat in 2003 "Boetseer Winnie de Poeh met Fimo 2" uit kwam. Maar de blijdschap duurde niet lang. De uitgeverij beeindigde het contract met Disney. De consequentie daarvan was dat mijn boekjes ook uit de handel genomen werden, tot heel groot verdriet van mijzelf, dat zul je begrijpen. Ik heb gelukkig zelf een flinke voorraad kunnen inkopen, maar ze waren wel helemaal uit de reguliere handel verdwenen. Het zaken doen met Disney is geen eenvoudige zaak, dat is gebleken.
Terwijl ik nog steeds veel (Disney)figuurtjes aan het maken was, viel de interesse voor de Fimosieraden mij wel op. Ik kon mijn uitgever ervan overtuigen dat er in Nederland nog geen boekje over verschenen was en dat ik dat wellicht zou kunnen maken. Maar naar mijn menig moest het dan wel een boekje worden met duidelijke stap-voor-stap foto's erin. In 2006 kwam mijn eerste sieradenboekje uit "Fantastisch Fimo kralen en sieraden". Het was zo'n succes dat er inmiddels al een 7e druk van verschenen is.
Het vroeg dus eigenlijk om een vervolg. Dus kwam in 2008 tenslotte het boekje uit "Sieraden allerlei met Fimoklei". Weer volgens hetzelfde concept, met stap voor stap foto's erin. Die foto's maak ik overigens zelf. Een tijdrovend klusje, maar wat zeker wel zijn vruchten afwerpt, dat is dus gebleken.
Op 1 oktober 2011 is mijn boek "Versier jezelf, kralen en sieraden" uitgekomen. Een boek met 80 pagina's, helemaal in kleur en weer met veel stap voor stap foto's erin. Oktober 2012 is net zo'n boek verschenen, maar nu helemaal gevuld met allemaal "eetbare" lekkernijen gemaakt van Fimoklei. Het nieuwe boekje heet dan ook "Fimo om van te smullen".


Versier jezelf kralen en sieraden, okt. 2011

IMG_0003_bewerkt-1.jpg

Fimo om van te smullen, okt. 2012

Smullen van fimo cover HR.jpg

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief


*

*

Crea Line | Nieuwstraat 21 | 2152 BE Nieuw Vennep | 0252 675786 | Algemene Voorwaarden