Crea Line

Boetseren en creëren

 

Wie zijn wij?

Graag wil ik me aan je voorstellen.
Mijn naam is Eveline Klootwijk-Barten.
Van jongs af aan ben ik wat je noemt een knutselkind, je kent ze wel, altijd in de weer met knippen, plakken, tekenen en stof versieren.
Ook toen ik volwassen werd, trouwde en 4 kinderen kreeg, bleef ik bezig met tekenen, schilderen, borduren en kralen rijgen.

Zo rond 1990 ontdekte ik Fimo klei. Er ging een nieuwe creatieve wereld voor me open en ik was vanaf het eerste moment dat ik met deze klei werkte er helemaal weg van! Wat een mogelijkheden heeft deze polymeerklei en wat een ontzettend leuke dingen kun je ervan maken.

En als je zelf graag en veel met een hobby bezig bent, vragen mensen al snel of je voor hen ook dingen wilt maken, veel hobbyisten zullen dat wel herkennen. Mijn antwoord was dan altijd, dat ik ze het boetseren met polymeerklei wel wilde leren, als ik daar de ruimte voor zou hebben uiteraard.

In 1992 zijn we verhuisd naar een grotere woning met een flinke woonkeuken en kon ik mijn belofte waarmaken. Dus op 13 mei van datzelfde jaar ben ik begonnen met het geven van cursussen, gewoon aan de keukentafel. 

Ik heb 14 jaar in mijn woonkeuken les gegeven. Dat was erg gezellig, maar zeker niet ideaal. Altijd moesten we snel na de avondmaaltijd de boel verbouwen om de cursisten te kunnen ontvangen en aan het eind van de cursusavond werd de keuken weer in de originele staat terug gebracht.

Lang hebben we gezocht naar een oplossing voor dit ongemak. Een pand huren was niet haalbaar en echt verbouwen wilde we eigenlijk ook niet. Tot ik mijn oog liet vallen op cabines die we op een eenvoudige manier in de achtertuin konden zetten. In de zomer van 2006 hebben we deze cabines laten plaatsen. Er is op deze manier een mooie cursusruimte ontstaan van 25 vierkante meter, die we toen tot "KneedKeet" hebben gedoopt.

 

Op 1 februari 1994 ben ik gestart als ondernemer en de verkoop van alle materialen voor het werken met polymeerklei. Onze omgebouwde schuur deed dienst als winkelruimte, ik was toen 2 dagen per week geopend. Na de komst van de KneedKeet is dat ook mijn verkoopruimte geworden en zijn er geen speciale openingstijden meer. De mensen kunnen bij mij terecht na een telefonische afspraak.

Toen mijn kleine kleiwinkel open ging kreeg ik allerlei mensen over de vloer die mijn zelfgemaakte kleiwerkjes nog nooit hadden gezien. Vaak werd er gevraagd of mijn creaties niet in een boekje stonden. Dit was voor mijn man Kees aanleiding om contact te zoeken met een uitgeverij. De uitgever kwam kijken en vond mijn werk goed genoeg om in een boek te zetten. Wat was ik daar trots op! Inmiddels heb ik 9 boeken geschreven over het werken met polymeerklei. Bij het doorkijken van deze website kom je ze vanzelf tegen.

Zoals je al kon gelezen heeft mijn man Kees altijd een grote rol gespeeld bij alles wat met mijn werk te maken heeft. Dat begon in 1992 al met de zorg voor onze kinderen als ik 's avonds les gaf in de keuken. Maar nu nog steeds denkt hij altijd met me mee en helpt me waar hij kan. Geen Crea Line zonder Kees dus!