Crea Line

Boetseren en creëren

Nieuws


30-11-2016

Workshop Fimo tasje maken.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november j.l. heb ik een workshop FIMO tasje maken gegeven in Staphorst.Martha en Majanka hadden de kantine van hun bedrijf ingericht als workshopruimte. We kijken terug op een heel gezellig en creatief weekendje. De tasjes waren echt heel mooi geworden, kijk maar op onderstaande foto.


 

 

 

 

19-8-2016

Dikke dame gemaakt tijdens mijn vakantie

We zijn op vakantie geweest met de caravan en bleven in eigen land...
En dan kun je verwachten dat je niet altijd even mooi warm weer hebt. Daarom neem ik altijd klei en een oventje mee, zodat ik tijdens regenachtige dagen lekker kan kleien. Deze keer heb ik een dikke dame gemaakt (had er toch nog iemand een badpak aan!) Alleen het hoofdje moest ik er thuis nog op maken, want ze paste niet in haar geheel in mijn kleine oventje....

3-8-2016

Kersthuisje

 

 

 

 

25-7-2016

Dikke Dames

Ik heb een beetje de zomer in mijn bol en heb een aantal dikke dames in badpak gemaakt van Fimoklei. Het is best even werk, maar wel erg leuk om te doen! Als jij ook hiermee aan de slag wilt, dan kan dat. Kijk maar even bij de pagina WORKSHOPS.

 

 

25-7-2016
Nieuwe klei sieraden.

 

 

Bovenstaande kettingen zijn beide gemaakt met een techniek die heet Mica Shift. Metallic en parelmoer polymeerklei bevatten microdeeltjes die een schitterend effect kunnen geven aan een klei oppervlak, zonder dat er dan reliëf de klei zit. Bovenstaande kettingen zijn dan ook helemaal glad, maar hebben wel een diepte effect. De groene ketting is iets moeilijker, maar de blauwe is zeker geschikt voor de beginnende polymeerklei hobbyist.

 

Stipjes en streepjes blijven altijd populair! Daarom heb ik me er weer toe gezet, om met maar 2 contrastkleuren een veelzijdig ogende ketting te maken. Uiteraard kun je deze ketting ook in andere kleuren maken. Maar vooral de stipjes en streepjes geven deze ketting een heel eigen uitstraling. Niet moeilijk om te maken, maar er zitten wel wat uurtjes werk in.

 

Deze rood met gouden ketting is gemaakt met de Sutton Slice techniek. Met behulp van een rubber stempel en een goed scherp kleimes kun je deze mooie reliëfplakjes maken van polymeerklei. Uiteraard kun je deze ketting namaken in iedere gewenste kleur klei.

 

Deze ketting met een organic uitstraling is zo geworden door het gebruik van alcoholinkt.
De klei krijgt daardoor wel een heel ander uiterlijk! Leuk om eens te proberen hoe dat uitpakt. Een uitdaging voor hen die normaal alle kleuren in hun sieraad precies willen doceren. 

 

Ook hier is met alcoholinkt gewerkt, maar, in tegenstelling tot de vorige ketting, is de inkt al vóór het bakken aan het oppervlak toegevoegd en toe meegebakken. Ook kun je goed zien dat deze kettingschakels een craquelé effect hebben gekregen.

 

28-7-2016

Polymer Clay Daily

Het kan ook raar lopen in het leven! De ene dag heeft nog bijna niemand je Dikke Dames gezien en de volgende dag sta je ineens op een Amerikaanse website Polymer Clay Daily! Ik ben er helemaal trots op! Gelukkig zijn er dikke dames binnen alle nationaliteiten!!