Crea Line

Boetseren en creëren

Crea Line's   Fimo Weekend

Sommige dingen beginnen gewoon als geintje. "Oké, jullie willen graag een weekendje uit en dan samen iets leuks in elkaar knutselen met Fimo klei?        Nou dat kan. Wij gaan het organiseren en jullie beloven dat je dan ook wel meegaat als het erop aankomt?!" Zo is het dus het Fimo Weekend ontstaan.

Op 12-13-14 Maart 1999 hebben we voor het eerst zo'n Fimo Weekend gehouden. In een kampeerboerderij in het plaatsje Haarle, op de Sallandse Heuvelrug. Een heel weekend gezellig samen creatief bezig zijn,veel lol maken
en natuurlijk lekker eten; de beste ingrediënten voor eenTOP weekend dat zeker voor herhaling vatbaar bleek.
 

Toen ik aan de deelnemers vroeg wat ze wilde maken tijdens een Fimo Weekend, kreeg ik een eensluidend antwoord." Verzin jij maar iets, we laten ons graag verrassen". Voor dat eerste weekend heb ik toen 4 verschillende tafelklokjes ontworpen, die helemaal uit Fimoklei bestonden. Iedere deelnemer kon zo een klokje van haar keuze namaken. Iedereen geen dan ook met een eigen klokje naar huis.

Het Fimo Weekend is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar veel cursisten lang naar uitkijken. De opzet is nog steeds hetzelfde. Ik ontwerp ieder jaar minimaal 2 verschillende Fimo werkstukken én een Fimo sieraad. Het onthullen van de nieuwe onbekende werkstukken is altijd erg leuk. Gelukkig zijn de cursisten nog nooit teleurgesteld geweest en wisten ze altijd naar tevredenheid een werkstukje uit te kiezen om te maken.

Van 1999 t/m 2008 verbleven we in de groepsaccommodatie Erve Bloeme in Haarle; in 2003 - 2004 en 2005 zelfs 2 keer per jaar, in het voor- én najaar.
Vanaf 2008 houden we het Fimo Weekend in Hotel de Haarlerberg, ook in Haarle. We hoeven nu niet meer zelf voor de catering te zorgen en kunnen onze aandacht volledig richten op het kleien en afbakken van de werkstukken.

                            Hotel Restaurant "De Haarlerberg"           www.haarlerberg.nl

Hotel de Haarlerberg heeft 17 kamers voor 2 personen. Tijdens een Fimo Weekend is het hotel dan ook helemaal volgeboekt. Het is altijd een drukte van belang als op vrijdagmiddag tegen 13.00 uur iedereen aankomt bij het hotel. Kees neemt altijd het woord en heet iedereen van harte welkom. Daarna gaan we over tot een spannend moment; de onthulling van de Fimo werkstukken.

Ieder jaar komen er weer minimaal 3 heel verschillende Fimo werkstukken tevoorschijn, waar de cursisten uit kunnen kiezen. Deze werkstukken zijn speciaal voor het Fimo Weekend ontworpen en kunnen in één weekend gemaakt worden.

Op bovenstaande foto zie je de werkstukken van het laatste Fimo Weekend, dat is gehouden op 11-12-13 Maart 2016. Ná dit weekend zijn deze werkstukken ook te maken tijdens de workshops in de KneedKeet.

 

In een mooie ruime zaal van Hotel Restaurant "De Haarlerberg", vinden alle deelnemers hun plekje en kan er hard gewerkt worden aan het Fimo werkstuk van hun keuze.

Tijdens het kleien komen de deelnemers niets te kort. Al sinds het Fimo Weekend van 2000 gaat Joke Kamphuis mee en voorziet iedereen van de nodige hapjes en drankjes.

 

Van de 3 werkstukken zijn werkbeschrijvingen beschikbaar, zodat de cursisten niet alles hoeven te vragen. Ondertussen houdt Eveline alle vorderingen goed in de gaten en geeft uitleg en hulp waar dat nodig is.

Als het Fimo Weekend bijna ten einde is, gaan we altijd even  samen op de foto.
Dan nemen we afscheid en zeggen met vol overtuiging tegen elkaar                   "tot volgend jaar!"

 

 

Het organiseren van Fimo Weekenden zal helaas geen doorgang meer vinden. En dat is zeker niet omdat er geen animo meer voor was...

Kees en ik kunnen terug kijken op 19 geweldige Fimo Weekenden! En wie had dat kunnen denken, toen we daar ooit als grap aan zijn begonnen..?! Vanaf deze plaats willen wij dan ook alle deelnemers nogmaals hartelijk bedanken voor hun gezellige inbreng en vertrouwen in ons als organisatie!