Crea Line

Boetseren en creëren

FIMO Festijn

Al vele jaren liep ik met het idee rond om eens een speciale klei promotie dag te organiseren. Hoe kwam je op het idee zul je je wellicht afvragen.

Doordat ik zelf al zoveel jaar werk met Fimo en daardoor op veel plaatsen ben geweest in binnen- en buitenland, viel het mij iedere keer weer op dat hier in Nederland eigenlijk maar weinig mensen weten wat voor leuke dingen je kunt doen met Fimo. Terwijl bijvoorbeeld in de USA de belangstelling voor polymeerklei veel groter is dan in ons land.

Door mijn goede samenwerking met de Firma Staedtler Benelux, leverancier van Fimoklei in ons land, kwam dit onderwerp steeds weer aan de orde. Op ten duur kon ik Staedtler ervan overtuigen dat zo'n speciale Fimo promotie dag zeker zou kunnen slagen. Maar dan zou de veelzijdigheid van Fimoklei wel in al haar aspecten aan de orde moeten komen. Zo gezegd, zo gedaan. Het FIMO Festijn zou er komen en Staedtler zou de sponsoring op zich nemen.

Eerst werd er gezocht naar een locatie voor het FIMO Festijn. Het moest centraal in het land liggen en ruim genoeg zijn om een flink aantal mensen te ontvangen. Theater Spant! in Bussum bleek een prima locatie voor ons evenement.

Het idee was om zoveel mogelijk mensen tegelijk  (opnieuw) te laten kennismaken met Fimoklei. Wat is het, hoe voelt het en wat kun je er allemaal van maken? Het meest geschikt hiervoor was het geven van workshops, waar iedereen gemakkelijk kon aanschuiven aan ronde tafels om iets leuks  te maken.

Op 18 april 2015 is het 1e FIMO Festijn gehouden en op 23 april 2016 het 2e FIMO Festijn. Beide keren kunnen we terugzien op een geweldig gezellige en creatieve dag met zo'n 300 enthousiaste bezoekers. De toegang tot het FIMO Festijn was gratis. Er werden 11 workshops gegeven, met steeds een andere Fimo techniek. De deelnemers konden daar vrij aan deelnemen en betaalde nooit meer dan€ 7,50 per workshop van ongeveer 1 uur. 

Langs de kant van de zaal werden demonstraties gegeven over het werken met Fimoklei en bij sommige stands kon je ook zelfgemaakte werkstukjes of sieraden kopen.

Tijdens beide FIMO Festijnen werd ook een verloting gehouden. Staedtler stelden 3 mooie Fimo pakketten beschikbaar, t.w.v. € 150, € 100, en € 50, per stuk.

 's Middags om 15.30 uur mocht onze kleinzoon Thomas de lootjes trekken.

Beide Fimo Festijnen werden mede mogelijk gemaakt door de geweldige inzet van demonstratrices, workshopleidsters en last but not least, een hele club vrijwilligers!

Iedereen, ook vanaf deze plaats, nogmaals hartelijk bedankt voor jullie medewerking!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is op dit moment nog niet bekend of er nogmaals een FIMO Festijn zal worden georganiseerd.