Crea Line

Boetseren en creëren

Cursussen /Workshops in de KneedKeet

Van 1992 tot eind 2016 zijn er veel cursussen en workshops gegeven bij Crea Line. Maar jammer genoeg heeft Eveline moeten besluiten om met ingang van januari 2017 daar mee te stoppen. Hieronder kun je lezen hoe die lessen in de KneedKeet werden ingevuld.

 

 

 

Cursussen

In cursusruimte de KneedKeet werden avondcursussen gegeven. Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 20.00-22.30 uur. De cursussen waren bestemd voor volwassenen. 

Er is in de KneedKeet plaats voor 8 personen. Het waren wel eens minder personen, maar nooit meer. Daardoor was je altijd verzekerd van voldoende begeleiding bij het maken van een werkstuk of sieraad. De keuze van het werkstuk was altijd vrij. Er werden tijdens de avondcursussen sieraden, figuurtjes en bijv. (klei)koekjes gemaakt. Uiteraard beslisten we samen of een werkstuk qua moeilijkheidsgraad haalbaar was voor de cursiste.

 

Aan het eind van de cursusavond werd het onafgemaakte werkstukje van de cursisten zorgvuldig bewaard, klaar om de volgende cursusavond verder aan te werken. Als het werkstukje klaar was, werd het gewogen en de gebruikte klei per gram afgerekend.

 

 Workshops

Iedere zaterdag van 10.30 - 16.30 uur werden er workshops gegeven in de KneedKeet. Ook hier was de keuze van het te maken werkstuk of sieraad vrij.

Tussen de middag werd er samen geluncht in de grote woonkeuken van Kees en Eveline Klootwijk. Kees zorgde altijd dat de tafel op tijd gedekt en de soep warm was. 

Na de lunch werd er weer hard doorgewerkt, zodat alle werkstukjes en/of sieraden op tijd afgebakken konden worden. Aan het eind van iedere workshop werd de klei hiervan gewogen en per gram afgerekend.

 

 

 

Twee daagse workshop

Als er genoeg animo voor was, werden er ook 2 daagse workshop gegeven in de KneedKeet. Op die manier waren ook cursisten van verder weg in de gelegenheid een workshop te volgen. Deze workshop startte op vrijdagmiddag om 13.00 uur. Tussen 18.00 en 19.30 uur gingen we dan een hapje eten in het centrum van Nieuw-Vennep, om daarna weer snel verder te kleien, tot zo'n uur of 22.00 uur.

 

 

De cursisten overnachtten in Hotel De Rustende Jager, op loopafstand van de KneedKeet.

Op zaterdagmorgen om 10.30 uur waren de cursisten dan weer present en volgde een workshopdag zoals hierboven beschreven. We hebben altijd veel plezier gehad tijdens deze 2 daagse workshop, maar ook bij de ééndaagse workshops en cursusavonden.

Het is heel jammer dat hier na zo'n lange perioden van 25 jaar plotseling een einde aan is gekomen.